Matematik

potenslignig

17. april 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej med jer, jeg har en ligning der ser ud på følgende måde.. 

30= 0,023x^2,777

Jeg skal isolere x.. 

30/0,023= x^2.777 

Jeg ved nu ikke, hvordan jeg skal få x til at stå alene, hvilken regel bruger man her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2011 af NejTilSvampe

tag den 2,777 rod på begge sider , eller opløft i  1/2,777 på begge sider.

 eller benyt dine logaritme regneregler.

a = x^b

log(a) = b*log(x)

log(x) = log(a)/b

x = 10 ^ (log(a)/b)  -du opnår dog et problem idet at dette kun giver én løsning.


Svar #2
17. april 2011 af studerende20 (Slettet)

mhh - hvorfor er det nu, at man siger 1/2,777 på begge sider, hvor kommer 1 fra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2011 af NejTilSvampe

a = x^b

a^(1/b) = (x^b)^(1/b) = x^(b/b) = x^1 = x


Skriv et svar til: potenslignig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.