Andre fag

Brug af randperm i matlab... haster

17. april 2011 af ManonN (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Jeg har et array bestående af 0 og 1-taller, og dette array skal jeg lave en tilfældig rækkefølge af ved hjælp af randperm, men jeg kan ikke få det til at virke..

Mit array hedder x0 og består af 566 tal i alt, Jeg har forsøgt forskellige ting, men jeg vil mene at x1=x0(randperm(566)) skulle virke, men det gør det desværre ikke.. Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2011 af Madsst (Slettet)

Det er ikke det funktionen gør. Den tager en skalar, n, som input og giver en tilfældige rækkefølge af heltale 1:n.

For eks:

  randperm(6)

ans =

6 3 5 1 2 4

Hvis du skal lave en tilfældige følge af 0'er og 1'taller så gør noget i retning af:

rnd = rand(10,1)

for i = 1 : 10
if (rnd(i,1)<0.5)
x(i) = 1
else
x(i) = 0
end
end
 


Skriv et svar til: Brug af randperm i matlab... haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.