Studievalg og videregående studie

Efter 9.klasse?

18. april 2011 af SaraPet (Slettet)

Til sommer går jeg ud af 9.klasse og jeg ved virkelig ikke, hvad jeg vil bagefter. Jeg vil gerne have en god uddannelse, men har ved selv at finde ud af, hvad der er bedst. 

Hvad har I andre valgt og hvorfor? Hvad er bedst?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2011 af ceren (Slettet)

Efter 9. klasse kan du vælge at gå i det almene gymnasium, hvor du kan tage studentereksamen (stx). På stx-uddannelsen får du en bred viden om en masse forskellige fag. Desuden er undervisningen i gymnasiet på mange måder anderledes end den, du kender fra folkeskolen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Du kan også tage 10. klassen, så har du længere tid til at tænke over hvad du gerne vil/kan blive. Desuden bliver du også mere moden, som er en bonus, når du skal på gymnasiet.

Held og lykke


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2011 af ceren (Slettet)

Hvis du spørger mig, er det ikke en god idé at tage 10. klasse :)


Svar #4
18. april 2011 af SaraPet (Slettet)

Jeg vil i hvert fald ikke i 10.klasse. Jeg vil bare gerne igang med det samme.

Går I på gymnasiet og hvorfor valgte I det? Kan I anbefale andet end gymnasiet? Måske kender I nogle, der har gjort noget andet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. april 2011 af ceren (Slettet)

Jeg går på STX. Grunden til jeg valgte det er, at det giver adgang til at søge optagelse på en videregående uddannelse.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. april 2011 af klara1013 (Slettet)

 Jeg valgte HHX lige efter 9.ende, alene fordi jeg godt ville have nogle andre fag, end dem man havde i folkeskolen. 

På HHX får du nogle nye og spændende fag, og selvom de hedder Virksomhedsøkonomi, Afsætningsøkonomi og International økonomi, så kan du sagtens finde fagene spændende og interessante selvom du måske ikke er så meget til økonomifag.

Jeg er nemlig ikke så meget til penge og økonomi, jeg vil være forfatter. Men jeg er SÅ glad for at have valgt HHX - det er virkelig spændende! Og er taknemmelig for, ikke længere at have idræt, fysik, geografi, biologi osv!


Brugbart svar (2)

Svar #7
18. april 2011 af ThymsB (Slettet)

 Det kommer meget an på hvilket fagområde du interesserer dig for. Hvis du vil tage en gymnasielungdoms uddannelse og få dig en mere boglig uddannelse, så har du 5 valgmuligheder, STX, HHX , HF, IB eller HTX - som alle har sine fordele.

- HHX har meget med handels- og samfundsmæssige fag
- HTX er hvis du gerne vil noget inden for naturvidenskab, teknologi eller lignende
- STX er mere bredt favnene og har en del fag fra alle områder - men også her kan du jo specificere en del alt efter hvad du vil. Denne uddannelse er god hvis du er i tvivl om hvilken faglig retning du vil gå i eller gerne vil have noget at gøre med flere fagområder. -
HF er på en måde en mindre version af STX og samtidig et år kortere. Jeg kalder den "Hurtig Færdig"
IB (International Baccalaurette) er en international engelsksproget uddannelse, som jeg ikke kender så meget til. Prøv at google den

Tænk over hvad du interesserer dig for og gerne vil arbejde med i fremtiden, og træf dit valg herefter. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. april 2011 af Studscientpol (Slettet)

Jeg synes det er underligt, at du spørger om det nu. Det er for længst over deadline, hvor du skulle sende ansøgninger til ungdomsuddannelserne. Det betyder reelt, at du kun har en mulighed, og det er 10 klasse. ;)


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. april 2011 af ThymsB (Slettet)

 Svar#8 

- Det er så ikke nødvendigvis rigtigt. Hvis skolen har plads er det bestemt muligt at komme ind hvis skolen siger god for det, omend man ikke kan være sikker på noget (såsom hvilken studieretning man kan komme på). 


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. maj 2011 af Chchr (Slettet)

Svar #5

De andre gymnasielle uddannelser giver lige så god adgang til videregående udd. det er en forkert opfattelse at man ikke kan tage en videregående fra eksempelvis HHX og HTX.. Det afhængere mere af hvilke emne du vil læse videre inden for.. HHX + ingeniør udd. er måske ikke ideelt, men tilsvarende kan man have fordel af en HTX til ingeniør udd. da mange undervisere på HTX selv er udd. ingeniører...


Skriv et svar til: Efter 9.klasse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.