Matematik

Et spørgsmål om brøkregning

18. april 2011 af MissMica (Slettet) - Niveau: A-niveau

11/24 = 13/20

hvad skal man gøre for at få nævnerne til at blive lige store?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2011 af NejTilSvampe

det er et forkert udsagn.

11/24 = 13/20   er ligesom at sige 1 = 2 , så lad vær med at skrive den slags.

Men generelt for at få en fælles nævner ganger du "over kors".

a/b + c/d = (ad+bc) / bd


Svar #2
18. april 2011 af MissMica (Slettet)

ja, i know men det var bare lige noget jeg hurtigt skrev, men hvis man nu havde 2 brøker med = mellem dem og forskellige nævner, hvad så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Spørgsmålet er vel mere relevant, hvis man skal lægge to brøker sammen, der har forskellige nævnere. Her forlænger man brøkerne, så man opnår, at brøkerne har samme nævner, hvorved bøkerne "er af samme slags" og man kan nu addere tællerne.


Svar #4
18. april 2011 af MissMica (Slettet)

det er ærgeligt, jeg ikke kan finde opgaven, men det var så vidt jeg husker noget med fkt. og det var MEGET vigtigt at man fandt ud af om der var lige meget på hver side af = eller ej;D

f.eks. om 2 * 3/4 = 20/6 eller noget lign. Håber mit spørgsmål blev forstået lidt bedre nu...


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2011 af mette48 (Slettet)

Hvis du har en ligning med brøker, er det enkleste at gange alle led i ligningen med fællesnævneren for brøkerne og så forkorte brøkerne

eller at gange igennem med alle nævnerne og derefter forkorte så meget som muligt


Svar #6
18. april 2011 af MissMica (Slettet)

ok.. tror jeg forstår. kunne du måske give et eksempel:)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2011 af mathon

beregn selv:
                                (x-1)/7  -  (x-6)/5   =  (5x+2)/35


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2011 af NejTilSvampe

hvis du har

a/b = c/d

gang ud med nævnerne, dvs. gang med bd på begge sider:

ad = bc

forkort derefter så meget som muligt.


Skriv et svar til: Et spørgsmål om brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.