Matematik

f'

18. april 2011 af 215 (Slettet)

Hvis f'(12) = -3 betyder det så at funktionen til x = 3 aftager med -3 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2011 af mathon

     det betyder, at du i en lille omegn af x = 12 kan erstatte funktionen med dens tangent
      med ligningen

                                         y = -3(x-12) + f(12)


Svar #2
18. april 2011 af 215 (Slettet)

 så ikke at den aftager ?.. 
kunne det hjælpe hvis du fik diff. ligningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, den er jo aftagende i en omegn omkring x = 12 , da f'(12) < 0 , og tangenten til grafen for funktionen i (12,f(12)) har hældningskoefficienten -3 .


Skriv et svar til: f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.