Matematik

intergralregning

18. april 2011 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

                                                               
bestem stamfunktionen f (x)= x 3  - 3x 2   + x – 11

og jeg har fået det til :


F (x) =   ∫ x3 - 3x2 + x – 11 dx

     
= 1/3 +1 x3+1 -  3  1/3 x3 + ½x2 – 11x



= 1/ 4 x4 –  x 3 + ½x2  – 11x

ser det rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Vi kan tage den her istedet. Husk konstanten k!

Hvis du skal tjekke om det du har lavet er korrekt, kan du prøve at differentiere det du er kommet frem til:

f(x) = (1/4) * x4 - x3 + (1/2)x2 - 11x + k

f'(x) = (4*1/4)*x3 - 3*x2 + x - 11 = x3 - 3x2 + x - 11

Hvis du husker konstanten k er dit udtryk korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Se din anden tråd. Ja, det ser lidt bedre ud end i din anden tråd; men der er ingen grund til at oprette en ny tråd med den samme opgave. Du tog åbenbart ikke til efterretning, at det hedder integralregning, ikke intergralregning.


Svar #3
18. april 2011 af mehtapcik (Slettet)

nå jow.. det er bare mig der er dårlig til at stave :/

men ser det rigtigt ud, det resultat jeg nåede frem til ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2011 af NejTilSvampe

#3 - det fik du svaret på i #1 - men ja det ser rigtigt ud bortset fra at, du glemmer konstanten k.


Svar #5
18. april 2011 af mehtapcik (Slettet)

ok tak


Skriv et svar til: intergralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.