Matematik

Procentregning - C niveau

19. april 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En tæppeforretning nedsætter prisen på et gulvtæppe fra 245 kr. pr. kvm. til 191 kr. pr. kvm.

a) beregn faldet i %

191/245 • 100 =77,95 % eller 22,04 %?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

1. Det giver ikke mening at skrive det op på den måde.

2. Jeg forstår egentligt godt hvad du gør, og det er godt du undrer dig :-)

Jeg ville gøre som følger: Beregn forskellen på de 2 priser. Regn ud, hvor stor en procentdel forskellen udgør ud af pris nummer 1. Altså:

Forskellen på de 2 priser: 245 kroner - 191 kroner = 54 kroner

Dette udgør procentvis: (54/245)*100% = 22,04%


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#1

Rigtigt. Kort kan det skrives:

((245-191)/245)*100% = 22,04 %


Svar #3
19. april 2011 af jeanluca (Slettet)

Super, det giver meget mere mening nu ;)

Tak


Skriv et svar til: Procentregning - C niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.