Matematik
integraler
Hej studieportalen
Hvad gør jeg i denne opgave?
Bestem hvert af integralerne ∫10(e^x) dx og ∫20(1/x) dx
Svar #1
20. april 2011 af mathon
...du bør kendne stamfunktioner til disse elementarfunktioner
0∫2(1/x)dx er ikke defineret; kravet er x>0
Svar #2
20. april 2011 af zuku (Slettet)
Jamen jeg forstår ikke hvad opgaven helt går ud på. Den er uden hjælpemidler, så jeg kan ikke se hvordan den skal regnes ud?
Svar #3
20. april 2011 af mathon
det ændrer ikke ved,
at du på B-niveau
bør kende stamfunktioner til
såvel
ex
som til
1/x x>0
Svar #4
20. april 2011 af zuku (Slettet)
Jeg ved at
e^x ikke ændres
og
ln(x) = 1/x
Men jeg forstår ikke hvordan jeg kan bruge det her? Jeg er så dårlig til stamfunktioner.
Svar #5
20. april 2011 af Euroman28
Lad os prøve at opstille dem således
1)
df/dx = e^x -> df = e^x dx hvad er f så?
2) df/dx = 1/x -> df = dx/x. Hvad er f så?
du skal tænke på i hver af de 2..Hvilken f(x) kan du differentiere så du opnår e^x? og i 2eren hvad for en funktion kan du differentiere for at opnå at f(x) = 1/x?
Hvis F(x) er din stamfunktion, så illustreres det sådan F'(x) = f(x), hvor F(x) er det du søger.
Der er Matematik i alt.
Svar #7
20. april 2011 af Euroman28
Jeg synes at den unge ikke lære så meget at Vi laver det men siden det er påske.
Nuvel
Der er Matematik i alt.
Svar #8
20. april 2011 af zuku (Slettet)
Hmm, det er nok helt forkert det her men..
0∫1e^xdx=[exp(x)]01=e^x(1)-e^x(0)=
og
1∫2(1/x)dx=[x*ln(x)-x]=
Jeg synes virkelig det er rigtig svært :(
Svar #9
20. april 2011 af zuku (Slettet)
Jamen så var jeg egentligt på rette vej! :)
∫1/x dx=ln(x)+k
og
∫e^x dx = exp (x) + k ?
Svar #10
20. april 2011 af Euroman28
men som jeg kan se så er et uendeligt integral
Så derfor tror jeg at du må have skrevet en fejl og at det er
Der er Matematik i alt.
Svar #11
20. april 2011 af zuku (Slettet)
Gud ja! Tak for rettelsen :)
Jamen, var det bare hele opgaven?
Svar #13
22. april 2011 af zuku (Slettet)
Tusind tak. Jeg tror jeg gjorde det mere indviklet end det var :/
Men mange gange tak for hjælpen! :)
Skriv et svar til: integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
