Matematik

Omregning af fart

20. april 2011 af mogens91 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Hvis Jensen kører en strækning på 110 km1 time og 40 min., hvad vil gennemsnitsfarten være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af NejTilSvampe

40 min = 40min /60(min/t) = 2/3 t

110km / (1+(2/3)) t = 110km / (5/3)t = (3*110 / 5)  (km/t) = (1/5)*330 (km/t) = 66 (km/t)

når du læser enheder, læser du  tegnet " / " som "per". Dvs.  60 (min/t)  læses  60 minutter per time.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#1

Brainfart. Hvis han har kørt i over 1 time med 165 km/t, så er han nået mere end 165km. Det må give sig selv.

EDIT: Okay, du fik det så rettet. Glimrende ;)

#0

110*103 meter / (100min * 60s/min) = 18,3333 m/s

I km/t giver det: (18,3333 m/s) * (3600 s/time) = 66000 m/time = 66km/time
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det simpleste er vel her at indse, at 1t 40min = 60min+40min = 100min. Gennemsnitsfarten er derfor

v = 110km/100min = 1,1km/min = 1,1km·60/(60min) = 66km/time


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2011 af NejTilSvampe

#2 - havde lige glemt det var 1 time og 40 minutter =)

#3 - smag og behag =) jeg fortrækker at kigge på enhederne først, man vil gerne finde noget med km/t, man har allerede km, så mangler man bare at omregne til timer. Min metode forudsætter dog at man har lidt kendskab til brøkregning :S


Skriv et svar til: Omregning af fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.