Matematik

Integralregning - Hjæææææææælp

21. april 2011 af Super8 (Slettet)

a) Bestem  ?(e^x+6x^5-1)dx

Hvordan bestemmer jeg denne når jeg ikke har to punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2011 af NejTilSvampe

det er et ubestemt integral, du skal bare bestemme stamfunktionen, ikke nogen punktmængde.

brug ∫ xn dx = xn+1/(n+1)  på potenserne og

∫ ex dx = ex  og benyt det så på hvert led.


Svar #2
21. april 2011 af Super8 (Slettet)

Altså hvis jeg sætter den ind i TI-Interactive giver det:   (e^x/ln(e))+x^6-x

Hvad kan jeg så bruge det til? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2011 af NejTilSvampe

læg k til det udtryk og du har dit facit. bemærkning: ln(e) = 1

så e^x / ln(e) = e^x


Svar #4
21. april 2011 af Super8 (Slettet)

Så det er 1+x^6-x. Og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2011 af mathon

   Så det er
                             ∫(ex + 6x5 - 1)dx  =  ex + x6 - x + k


Skriv et svar til: Integralregning - Hjæææææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.