Matematik

Ligninger

21. april 2011 af mal45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løs ligningssystemet
x+y=2
3x+y=14
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, for eksempel, lige store koefficienters metode. Eller isoler y i den første ligning og indsæt det i den anden ligning til løsning af x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2011 af sigmund (Slettet)

 Træk ligningerne fra hinanden: x - 3x + y - y = 2 - 14 <=> -2x = -12 <=> x = 6. Y finder du ved indsættelse i den ene af ligningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2011 af over9000 (Slettet)

problemet hedder "løsning af ligninger med to variable"

Der er garanteret noget om det i din bog, men jeg kan godt forsøge at forklare dig det:

x+y=2
3x+y=14

Det er noget rod med to variable. heldigvis har du to ligninger. Det betyder at du kan bytte lidt rundt på det hele.

hvis man isolerer x i begge ligninger (hvilket er nemt) får man to udtryk som begge er lig med x.

hvis du siger:

x = x (altså udtrykkene for x, som f.eks kunne være (14-y)/3 og 2-y, så ser det således ud:

(14-y)/3 = 2-y              - og så skal du sådan set bare isolere y! Det burde være til at finde ud af, ellers må du spørge om hjælp igen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2011 af Euroman28

Nu skal jeg vise noget sjovt

[1 1 2]

[3 1 14]

du ganger den øverste række med -3 og lægger til den nederste og det giver

[1 1 2]

[0 -2 8]

også dividerer Vi den nederste række med - 2 og det giver så

[1 1 2]

[0 1 -4]

også gange du den nederste række med -1 og lægger til den øverste

[1 0 6]

[0 1 -4]

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2011 af sigmund (Slettet)

Ja, Euroman28, er det Gauss-elimination, du ønsker at vise? Der skulle vistnok stå


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2011 af Euroman28

#5


Ja kunne ikke få latex til at virke korrekt, men så lavede jeg den på den anden måde :)

Egentlig så kunne man jo lige godt starte med det i 3g A-niveau.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2011 af sigmund (Slettet)

Ja, det ser ok ud. Du glemte lige at konkludere, hvad den sidste matrix medfører. Du har ret, men burde starte med det i 3.g.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.