Matematik

Differentialligning

22. april 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemmeaf det tidspunkt, hvor antallet af individer i populationen er mindst. Ligningen ser sådan ud:

dN/dt = ((0.08*t) - 1)/(t) *N

Hvad gør jeg her? Jeg har læst mig til at jeg kan sætte N't = 0, men burde det ikke være N(t) = 0 ? Der er desuden to ubekendte, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af mathon

                         (1/N)·(dN/dt)  =  0,08 - (1/t)  ...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2011 af peter lind

Nej. Det er korrekt at du skal finde når dN/dt  = N'(t) = 0. Du skal bruge 0 reglen på højre side af ligningen. Hvis N(t) først bliver 0 er den 0 til alle tider, så du kan gå ud fra at N>0


Svar #3
22. april 2011 af slapdack (Slettet)

Okay tak


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.