Matematik

f'(x)

22. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.
En funktion er givet ved 

f(x)=-x^4-2x^3+3x^2+1

a) bestem monotoniforholdene for f, og tegn grafen for f.

Vil I hjælpe mig med at finde f'(x)? Jeg synes det er rigtig svært når der både står ^3 og ^4.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af Madsst (Slettet)

Giv det et skud, så er folk mere tilbøjelige til at hjælpe dig. Den afledte af x^3 er 3x^2 og den afledte af x^4 er 4x^3. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2011 af AskTheAfghan

For at bestemme monotoniforholdene for funktionen, skal differentialfunktionen altid løses, når det er lige med 0.

f(x) =    - x4 - 2x3 + 3x2 + 1

f '(x) =    - 4·x4-1 - 3·2x3-1 + 2·3x2-1 + 0·1x0-1      =   - 4x3 - 6x2 + 6x

Find så x, når f '(x) = 0.


Svar #3
22. april 2011 af zuku (Slettet)

Tusind tak. Jeg har lige sat og prøvet igen igen at lave den, og det ser ud til at kan jeg har gjort rigtigt! :D


Skriv et svar til: f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.