Matematik

Vækst!

23. april 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan forklare mig hvorledes jeg udregner den her opgave?

Om funktionen f(x) = b * ax oplyses, at f(0) = 7, og at funktionsværdien f(x) tredobles, når x øges med Δx = 9.

Bestem tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Anvend forskriften på oplysningerne f(0) = 7 og f(x+9) = 3·f(x) til bestemmelse af a og b.


Svar #2
23. april 2011 af Alfredjns (Slettet)

#1

Kan De måske uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2 (Det er tilladt at sige "du").

Oplysningen f(0) = 7 giver umiddelbart

7 = b·a0 = b·1 = b

Oplysningen f(x+9) = 3·f(x) giver

b·ax+9 = 3·b·ax , dvs

b·ax·a9 = 3·b·ax , eller

a9 =  3, hvoraf

a = 31/9


Svar #4
23. april 2011 af Alfredjns (Slettet)

#3

Ifølge facit burde det gerne give a = 1,17 og b = 24

Hvordan kan du så få det til a = 31/9 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg har jo vist dig i #3, hvordan jeg kommer frem til resultaterne. Oplysningen f(0) = 7 giver jo klart b = 7, hvilket ikke harmonerer med din facitliste.


Svar #6
23. april 2011 af Alfredjns (Slettet)

 Er facitlisten så forkert eller hvorledes?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg skal ikke udtale mig om din facitliste. Jeg har besvaret den opgave, du stillede, i #3.


Skriv et svar til: Vækst!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.