Matematik

Differentialkvotient!

24. april 2011 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal angive definitionsmængden på disse to funktioner:

f1 (x)=x^2+x+3

og

f3 (x) = 2x-6/x^2+1

Jeg skal derfor også fortælle om disse funktioner er sammenhængende i definitionsmængden og samtidig finde ud af om de er kontinuerte.. Hvordan gør jeg alt dette? Jeg er simpelthen ret forvirret..

Kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2011 af peter lind

f3(x) Mangler der ikke nogen parenteser. Du skal simpelthen se efter hvilken tal, det er lovlig at sætte ind for x. Her skal du være opmærksom på at du ikke må dividere med 0.

Som hjælp kan du prøve at lave en graf over funktionerne.

Hvad har det med differentialkvotient at gøre?


Svar #2
24. april 2011 af AnnaBanp (Slettet)

f3 (x) skal bare angive det er opgave 3. Der mangler ingen parenteser. Differentialkvotient er titlen på opgaverne, kan ikke gøre så meget ved det..


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2011 af ramme2 (Slettet)

mener du f3 (x) = 2x-(6/x2)+1 eller f3 (x) = 2x-6/(x2+1) hvis du mener   f3 (x) = 2x-(6/x2)+1   så er det helt oplagt at definitionsmængden skal være forskellig fra 0  (x<> 0) for der må ikke stå 0 i nævneren.  


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der menes måske f3(x) = (2x-6)/(x2+1) ?


Svar #5
26. april 2011 af AnnaBanp (Slettet)

Ja der menes: f3(x) = (2x-6)/(x2+1)


Svar #6
26. april 2011 af AnnaBanp (Slettet)

Rettelse: f3(x) = (2x-6)/(x2+1)


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. april 2011 af peter lind

Ved division med polynomier er det væsentlige om du kan komme til at dividere med 0 altså om polynomiet i nævneren kan blive 0. .


Svar #8
26. april 2011 af AnnaBanp (Slettet)

Hvordan gør jeg så det? Skal jeg indsætte 0 i stedet for x2 i nævneren?


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. april 2011 af peter lind

Nej. For hvilken x kan x2+1 blive 0 ?. Du kan også prøve at lave en graf for funktionen


Svar #10
26. april 2011 af AnnaBanp (Slettet)

-12+1 giver jo 0?


Skriv et svar til: Differentialkvotient!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.