Matematik

Telt med oversejl

25. april 2011 af Emilie101 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heyy

Jeg har et lille problem, med en opgave som jeg har siddet med i noget tid nu. Det handler om nogle vinkler på en trekant og en sidelængde, der skal beregnes. Jeg har prøvet alt og kan ikke lige se, hvor jeg skal starte. Hvis nogen lige kunne pointere hvor jeg skal rette mit blik, kunne jeg måske komme igang.

Opgave er vedhæftet som en JEPG-fil, hvor figuren og opgave spørgsmålene er.

Tak på forhånd.


Svar #1
25. april 2011 af Emilie101 (Slettet)

Filen

Vedhæftet fil:Opgave 7.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2011 af Bootstrap (Slettet)

Er trekant DBE retvinklet i vinklen B?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Det er en ligebennet trekant, og afstanden fra D til A = 0,30m, D til B = 2,69m og A til B = 2.5m. Du har tre sider så du kan bruge cosinusrelationerne til at finde en vinkel D.

Tror det skulle klare spørgsmål a).

Jeg skal lige selv tænke lidt over b) da jeg selv er begynder, så jeg vender tilbage når det er.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Er vinkel DBE ligebenet?

Hvis ja, så har du to sider på 2,69(siden DB) og siden BE på 2,69, og vinkel D og E. Når man har to vinkler og en sidelængde kan man bruge sinusrelationerne.

Derefter burde det være ligetil.

Hvis den ikke er ligebenet, ja så er jeg også lost.


Svar #5
25. april 2011 af Emilie101 (Slettet)

Mange tak, det var godt med et par nye øjne.

Jeg har fundet ud af det nu, også det med højden :)

Endnu en gang tak.


Skriv et svar til: Telt med oversejl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.