Matematik

differere

25. april 2011 af givslip (Slettet)

f(x)=0.01063x3-0.3731x2+2.910x+17.45

hvordan differere man det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2011 af NejTilSvampe

mener du differentierer?? xD

benyt at  d/dx (xn) = nxn-1   og  at  d/dx (f(x) + g(x)) = f'(x) + g'(x)


Svar #2
25. april 2011 af givslip (Slettet)

mange tak, men forstår det ikke, kunne du ikke vise mig hvordan man differentierer rent matematisk. for lidt mere ud af det tro jeg. plus at jeg så også kan forstå det


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2011 af nisc (Slettet)

 Samt at en konstant differentieret givet 0. 

Så vil du få, at

f'(x) = 3 * 0.01063x(3-1)  -  2 * 0.3731x(2-1) + 1 * 2.910x(1-1) + 0

Og så skal det bare regnes ud.


Svar #4
25. april 2011 af givslip (Slettet)

vil det sige at de 2.910x vil give 2.910 uden x  bagefter man har differeret stykket?


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. april 2011 af NejTilSvampe

#4 - ja .

#3 - "Samt at en konstant differentieret givet 0." det fremgår teknisk set også af reglen skrevet i #1.

c = c*x^0

(c*x^0)' = 0*^c*x^-1 = 0


Skriv et svar til: differere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.