Matematik

Vektor regning

26. april 2011 af Dising (Slettet)

hej

Jeg sidder fast med en opgave, som eg håber nogle kan hjælp mig med....

I et koordinatsystem er givet to vektorer:

a ? = (3 ¦ 4)      b ? = ((-3) ¦ 2)
 

For vektor c ? gælder at:


a ? + b ? + c ? = 0 ?, hvor 0 ? = (0 ¦ 0)


hvordan viser man, at vektor c ?  har koordinaterne (0 ¦ -6)


Svar #1
26. april 2011 af Dising (Slettet)

PS.

Spørgsmålstegnet er det samme som en pil hen over a, b eller c, for at indikere at det er en vektor. Pilen kunne bare ikke vises, så den lavede et spørgsmålstegn i stedet :/


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du har

a = (3 , 4) og b = (-3 , 2) , og det er givet, at a + b + c = 0 .

Isoler c af den sidste ligning, og indsæt de kendte værdier for a og b .


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.