Matematik

færdiggørelse af andengradsligning

26. april 2011 af Emmajohanne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om hvordan jeg færdiggør denne andengradsligning.

2x^2 + 6x + 3 = 13x -15
2x^2 - 7x + 18 =
 

Skal jeg sætte x uden for parentesen? og i så falde, hvordan gør jeg det i netop denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal løse ligningen

2x2 -7x + 18 = 0

Beregn først ligingens diskriminant d , og benyt så denne til at bestemme rødderne. Diskriminantens fortegn benyttes til at bestemme antallet af rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du skal bruge løsningsformlen for 2.gradsligninger.

- Beregn diskriminanten

- x1,2 = (-b ±√(d)) / 2a


Svar #3
26. april 2011 af Emmajohanne (Slettet)

tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Et ord: Diskriminant


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er tale om at løse ligningen 2x2 + 6x +3 = 13x -15 . Har du yderligere indsigt i opgaven, der sætter dig i stand til at erklære således?

Nå, indholdet i #4 blev ændret. Ja, det fremgår vel af #1 og #2, at diskriminanten indtager en central rolle i løsningen af 2.-gradsligninger.


Skriv et svar til: færdiggørelse af andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.