Matematik

Bestem a & b

27. april 2011 af jannish (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej rare folk derude. Kunne godt bruge lidt hjælpe til denne opgave !

For perioden 1998-2007 kan antallet af lobbyister i USA med god tilnærmelse beskrives ved denne funktion.

f(x)=490x+10400

a) er jeg færdig med

Lobbyisternes samlede budget (målt i mio. dollars) kan beskrives ved funktionen.

g(x)=b*a^x

hvor antallet af år efter 1998 er x, og lobbyisternes samlede budget er g(x)

b) bestem tallene a og b, når det oplyses at g(o)=1450 og g(9)=2750

Kan ikke lige gennemskue hvordan jeg beregner a og b ?

På forhånd tak :)))))


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de to givne datapunkter forskriften, hvorved fremkommer to ligninger til bestemmelse af a og b. Benyt, at g(0) giver et særlig simpelt udtryk at arbejde med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2011 af peter lind

Hvis du sætter de givne værdier ind får du 2 ligninger med 2 ubekendte som du må løse. For den første får du g(0) = 1450*b*a0


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2011 af Vandira (Slettet)

Eller du kan lave to regresions-lister på din lommeregner... så regner den det ud for dig ;) Bare husk at vælge den rigtige liste... og den spytter a og b ud omvendt...


Skriv et svar til: Bestem a & b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.