Kemi

syre

27. april 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Vi betragter to syrer. Den ene har pks = 5,3*10^-3 M den anden har pKs = 3,2. hvilken af de to syrer er stærkest

hvordan laver jeg denne opgave?
skal jeg have en udregning?
jeg ved nemlig på forhånd, at en stærk syre har en lille pKs værdi i så fald er det så ikke 3,2, som er den stærkeste?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

5,3*10-3 er væsentligt mindre end 3,2. Ingen beregning nødvendig. Syren med pKs = 5,3*10-3 er stærkest.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2011 af mathon

teksten skulle vel ikke have været:

      Vi betragter to syrer. Den ene har Ks = 5,3·10-3. Den anden har pKs = 3,2. Hvilken af de to syrer er
      stærkest?


Skriv et svar til: syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.