Matematik

Hvor gemmer A og B sig.. hmmm

27. april 2011 af Jens1887 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Se, jeg skal lave en matematik afl, som jeg har nogle problemer med at komme i gang med..

Den første opgave, omhandler et årlig elforbrug (kwh), hvor jeg så bliver spurgt om at bestemme tallene a og b. Og fortæller hvad tallet a fortæller om udviklingen i fryseres elforbrug. De oplysning jeg har so far, er: " Det oplyses, at det årlige elforbrug med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær model" citat slut. Hvor efter der står f (x) = ax+b, hvor x er antal år efter 1988, og f(x) er det årlige elforbrug, målt i kWh.

Det er så her jeg er stuck. Hvis der er nogen, som kan hjælpe mig, ville blive meget glad :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Vandira (Slettet)

Der burde være nogle flere oplysninger hvis du skal bestemme a og b.

men find a ved a= (y2-y1)/(x2-x1) (som over og under en brøk-streg) altså sæt to punkter som er opgivet ind

find b ved b=y1-ax1

a betyder hvor meget elforbruget stiger (eller falder) pr år 

Giver det mening? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Så skulle du kunne se, at b er det årlige elforbrug i 1988, og a er ændringen pr år i det årlige elforbrug.


Svar #3
27. april 2011 af Jens1887 (Slettet)

Mange tak til jer begge to :). Det hjalp mig helt sikkert med at komme videre.


Skriv et svar til: Hvor gemmer A og B sig.. hmmm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.