Matematik

Hælp med svær brøk

27. april 2011 af Anonym100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :)

Sidder med en brøk, som jeg ikke aner hvordan jeg skal løse

så håber virkelig at der er nogen som kan hjælpe. Den ser sådan ud:

4a^2b^-7 / 12a^16b^3a^-4

Håber der er en venlig sjæl som kan hjælpe, for er virkelig lost! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt potensregnereglerne xn·xm = xn+m til at samle potenserne for a for sig og for b for sig .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2011 af mette48 (Slettet)

4a2b-7 / 1216b3a-4 =

4a2*a4/b7*1216*b3 =

4a6/b10*416*316 =

a6/b10*415*316


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er da vist ikke belæg for i opgaven, at 12·a16 bliver til 1216 ?


Svar #4
27. april 2011 af Anonym100 (Slettet)

Er det bare svaret? :)


Svar #5
27. april 2011 af Anonym100 (Slettet)

 # 1 

Er det ligemeget at a og b ikke er ens. så fx a^12+b^3 = a+b^15 eller hvor placere man a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er da ikke ligegyldigt. Der indgår kun faktorer i brøken:

4a2b-7/(12a16b3a-4) =

(4/12)·a2·b-7·a-16·b-3·a4 =

(1/3)·a2-16+4·b-7-3 =

(1/3)·a-10·b-10 =

1/(3·a10·b10)


Svar #7
27. april 2011 af Anonym100 (Slettet)

         1           

3*a^10*b^10

Er det bare svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det burde da fremgå af svaret i #6. Men undlad at bagatellisere det med det "bare".


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvorfor er du udelukkende ude efter facit? Du kunne ikke finde ud af opgaven og bør derfor kigge metoden igennem. Dermed ville du også kunne konkludere, om dette er svaret.


Svar #10
27. april 2011 af Anonym100 (Slettet)

 # 8

Mange tak for hjælpen og det skal jeg nok undlade en anden gang

# 9

Andersen11 var god dag at beskrive det, så jeg har forstået det!!


Skriv et svar til: Hælp med svær brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.