Matematik

Parabel

28. april 2011 af StarWarsFan1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal lave en funktion for en parabel, som går genem punkt (3,3) og (7,3)

Ved første punkt er hældningen y=x og ved det andet punkt er hældningen y=-x (Parablen har altså benene vendt nedad)

Kan i hjælpe mig med hvordan jeg skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2011 af Euroman28

hældningen som i tangenthældning?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2011 af Euroman28

Den har jeg sgu løst.

Du skal finde et polynom P på formen

Det går igennem punkterne (3,3) og (7,3)

Du får at vide

og

Med de oplysninger du har kan du skrive følgende ligningssystem.

Det kan du løse og du får følgende værdier for a og b,

 

c finder du ved at indsætte enten punkt1 and punkt2 i

Jeg få

Du kan herefter udregne to tangenter til P(x) i  punkterne respektivt.

Jeg få den første tangent i punktet (3,3) til at være y = x og tangenten i punktet (7,3) til at være y = -x +10

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
28. april 2011 af StarWarsFan1993 (Slettet)

#2

Nu har du jo bare fundet tangenterne i de to punkter... Jeg skal bruge en ligning for en parabel, som netop rammer de to punkter?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2011 af Euroman28

Hvis du ser ordentlig efter StarwarsFan1993, så har fundet parabel-ligningen til dig.

p(3) = 3 og p(7) = 3.

derfor er p(x) som jeg har fundet den ligning du søger.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
28. april 2011 af StarWarsFan1993 (Slettet)

Ok mange tak, det er mig der er lidt stresset over en masse opgaver i øjeblikket ^^


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. april 2011 af Euroman28

SWF1993,

Helt okay :) Held og lykke :) Men husk når du skal løse opgaver, så del det altid op i følgende.

Hvad har jeg.

Hvad skal jeg finde.

Hvordan gør jeg det.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.