Kemi

kompleksligevægt

28. april 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal vise, at det er rimeligt at antage, at kompleksligevægten er forskudt helt mod højre, idet der tages hensyn til ligevægtskonstanten for kompleksligevægten

Cu2+ (aq) + 4 NH3 (aq)      harpuner      Cu(NH3)4 2+ (aq)

Jeg har beregnet følgende stofmængdekoncentrationer

c(Cu2+) = 0,004 M

c(NH3) = 0,5 M

Hvis reaktionen er forskudt helt mod højre fås

[Cu2+] = 0 M

[NH3] =(0,5 - 4*0,004)M = 0,484 M

[Cu(NH3)4 2+] = 0,004 M                        da forholdet mellem kobber[II]ionen og dette stof er 1:1

Hvis jeg insætter det i ligevægtsbrøken får jeg

Y=0,004 M / (0 M+(0,484 M)4) = 0,073

Er jeg helt galt på den? Og hvad gør jeg videre herfra, hvis jeg ikke er


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af mathon

hvis ligevægten er HELT forskudt mod højre,
er der ikke længere tale om en ligevægt

                hvorfor
                                    Y = (0,004 M) / ((0 M) • (0,484 M)4) = 0,073     ikke er defineret


Svar #2
28. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Nævneren bliver nul? Så når nævneren giver nul, kan man ikke tale om en ligevægt, hvorfor den er forskudt helt mod højre?

Har jeg forstået det rigtigt? Ellers må du lige forklare mig det lidt grundigere :)


Svar #3
28. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Hvor tager du hensyn til ligevægtskonstanten for kompleksligevægten?


Svar #4
28. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Det er jo sådan set ikke et svar på opgaven. Jeg skal jo vise, at den er helt forskudt mod højre.


Skriv et svar til: kompleksligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.