Kemi

Stofmængdeberegninger

28. april 2011 af princethon (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er helt væk i disse simple opgaver.

Beregn stofmængderne af de kemiske stoffer i hvert af nedenstående eksempler:
a) 35,3 g CaCl2
b) 2,47 g K2CO3
c) 350 g trichlormethan

Skriv hvad i gør, så jeg kan lave dem selv en anden gang :O)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Du skal bare sætte ind i 

n = m/M. 
 


Svar #2
28. april 2011 af princethon (Slettet)

Hvad er det der er n, hvad er m, og M


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2011 af PoKulaKi (Slettet)

n er stofmængden, m er massen, M er molarmassen.  


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2012 af StumpyDimbiDuu (Slettet)

Hvis mit opgave er at finde Nonans stofmængde er den so M?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2012 af mathon

@#4

       M(C9H20) = sum({9,20}*{12.011,1.008}) g/mol = 128,259 g/mol
 

stofmængden
                                n = m / (128,259 g/mol)


Skriv et svar til: Stofmængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.