Matematik

svær ligning, hjæææælp !

28. april 2011 af Nadine1989 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 har en ligning der ser sådan ud, :

vb = 0 + vb - (vc / 1,9) + vb - (25 /8,2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er jo to ligninger. Det fremgår, at vb = 0 . Løs nu vc .


Svar #2
28. april 2011 af Nadine1989 (Slettet)

 jeg har løst den hvor jeg har fået vc = 5,80 ved ikke om jeg helt galt på den :( ????


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2011 af Miliaah (Slettet)

 TI Nspire CAS siger vc=−5.79268

Tjek om værdien skal være positiv eller negativ.

Vedhæftet fil:Ligning, CAS.png

Svar #4
28. april 2011 af Nadine1989 (Slettet)

 kom til at skrive ligningen forkert, den rigtige er :

(vb - 0 /0,89) + (vb - vc / 1,9) + ((vb-25) /8,2) = 0 

(vc - vb) / 1,9 + (vc + 10 ) -25 / 2,7 = 0

er gået helt sort nu , :(

jeg sku gerne komme frem til facit'et : vb = 4,3 og vc = 8,7


Skriv et svar til: svær ligning, hjæææælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.