Matematik

bue

28. april 2011 af givslip (Slettet)

en bue har toppunktet (5:3.5)

Starten af buen starter ved (0:0)

Buen slutter ved (10:0)

Hvis man beskriver buen som et cirkelafsnit, så har cirklens centrum radiusen 65.7 m

Hvad bliver Buelængden fra starten af buen til slutningen af buen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn cirkelafsnittets vinkel i radianer og gang vinklens størrelse med cirklens radius.


Svar #2
28. april 2011 af givslip (Slettet)

Hvordan gør jeg det?

Hvad er radianer ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man kender cirkelafsnittets kordelængde s og pilhøjde h, samt radius. Kaldes hele afsnittets centervinkel for θ , fås så

(r-h)2 + (s/2)2 = r2 ,

hvoraf

2rh = h2 + (s/2)2 , og dermed

r = (h2 + (s/2)2)/(2h)

Indsætter man h = 3,5 og s = 10, finder man r = 5,321 , hvilket ikke er i overensstemmelse med din oplyste radius på 65,7.

Cirkelafsnittets vinkel θ bestemmes nu af

sin(θ/2) = (s/2) / r , hvilket giver θ = 2,4429 rad , så den samlede buelængde er

Lbue = r·θ = 13,000 .


Skriv et svar til: bue

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.