Matematik

monotoniforhold! Hjælp!!

29. april 2011 af Mamosaid (Slettet)

Funktionen f er givet ved, at f(x) = x kvadratroden af x + x. Bestem den gennemsnitlige væksthastighed i [0,4]. Bestem den øjeblikkelige væksthastighed for x0=2

Sådan lyder spørgsmålet, og jeg har prøvet at diff. den men det er som om at jeg ikke kan få det til at give: 3; 3,12

Nogen der vil skrive hvordan man finder frem til det. På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2011 af Capion1

#0:    f(x)  =  x·√(2·x)  ?        f(x)  =  x·√(x)   +  x   ?    Vigtigt, at opgaven stilles entydigt og klart.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2011 af peter lind

Du skal bruge at (xn)'= n*xn-1 Formlen gælder også selv om n ikke er heltallig


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2011 af Capion1

#0 og #1:   Yderligere hjælp kan ikke gives, hvis vi ikke ved, hvad udtrykket præcis er.

Dette gælder generelt her på SP. Andre brugere må gerne læse med her !


Svar #4
29. april 2011 af Mamosaid (Slettet)

f(x)  =  x·√(x)   +  x  Sådan er den.
Jeg har ikke kunnet bruge "√",  da jeg ikke kunne indsætte symboler af en eller anden grund.....


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2011 af Capion1

f(x)  =  x1·x1/2  + x1  =  x3/2  +  x      =>    f´(x)  =  3/2 ·x1/2 + 1  =  3/2·√x  +  1


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. april 2011 af mathon

     f '(x) = (x3/2 + x) ' = (3/2)·x1/2 + 1 = (3/2)√(x) + 1


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. april 2011 af mathon

                                     f '(2) = (3/2)√(2) + 1 ≈ 3,12


Skriv et svar til: monotoniforhold! Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.