Matematik

Regneregler for diffkv. Forklaring...tak..

29. april 2011 af Hamzabilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med den her opgave og det har jeg gjort i flere timer..Nu er jeg blevet enig med mig selv om at jeg skal have hjælp. Jeg forstår det ikke og har ikke nogen ide om hvordan man læser opgaven. Jeg har snart eksamen og jeg vil gerne have en forklaring til opgaven...Så jeg forstår det....Men den lyder sådan:

Funktionen f er bestemt ved: f(x)=kvadrot x / x-3

Find den spidse vinkel mellem tangenterne til grafen i punkterne (1,f(1)) og (4,f(4))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2011 af mathon

                     f '(x) = -3/(x-3)2     x≠3

                     f '(1) = -3/(1-3)2              hældningskoefficient for tangenten i (1,f(1))

                     f '(4) = -3/(4-3)2              hældningskoefficient for tangenten i (4,f(4))

tangenthældningsvinklen med x-aksen
er
          tan-1(hældningskoefficienten)


Svar #2
29. april 2011 af Hamzabilo (Slettet)

Mange tak for forklaringen!


Skriv et svar til: Regneregler for diffkv. Forklaring...tak..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.