Matematik

Bestem en ligning for parablen gennem de tre punkter A, B og C

30. april 2011 af akta (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået punkterne (-5,5.78) (0.28,7.84) og (6.58,5.96) til rådighed. Jeg så spørge om en metode til at finde foreskriften for parablen. Meget gerne med udregninger da jeg skal lære det. :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2011 af SuneChr

Ligningen, vi skal anvende, hedder

    y  =  ax2  +  bx  +  c

Vi indsætter, for punkt A ,  x og y værdien i ligningen, dér hvor x og y optræder.

Under denne, gør det samme for punkt B og endelig for punkt C.

Nu har vi tre ligninger med a, b og c som ubekendte.  Disse tre ligninger løses.

Nu kan vi jo så kun håbe på, at alle tre punkter ligger på parablen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2011 af mathon

tre ligninger med treubekendt

benyt tre gange

                            x2·a + x·b + c = y

.........

                           (-5)2·a + (-5)·b + c = 5.78

                           (0.28)2·a + 0.28·b + c = 7.84

                           6.582·a + 6.58·b + c = 5.96

 solve((-5)^2·a + (-5)·b + c = 5.78 and (0.28)^2·a + 0.28·b + c = 7.84 and 6.58^2·a + 6.58·b + c = 5.96,{a,b,c})


Svar #3
30. april 2011 af akta (Slettet)

 Mange tak til jer begge det var en stor hjælp


Skriv et svar til: Bestem en ligning for parablen gennem de tre punkter A, B og C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.