Matematik

kvartilsæt

30. april 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

antal cigaretter pr dag: 5-10    10-15        15-20      20-25         25-30       30-35

           antal personer: 74           119           127          129             32              50

Bestem kvartilsættet for tablelens date, og bestem hvor stor en procentdel af rygerne der ryger mindst 21 cigaretter og dagen:

jeg ved godt nedre kvartil 25 median 50 og øvre 75% men kan bare ikke få det til at passe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du tegner sumkurven og aflæser ved y = 25, y = 50 og y = 75 dine kvartilsæt.

Du kan nu ud fra din sumkurve aflæse procentdelen af rygerne, der ryger mindst 21 cigaretter om dagen, da du har den kumulerede frekvens op ad y-aksen og antallet af cigaretter hen ad x-aksen:

Nedre kvartilsæt: 12,47 Median: 17,85 Øvre kvartilsæt: 23,03

Vi aflæser på sumkurven, hvor stor en del, der ryger mindre end 21 cigaretter. Dette tal trækkes fra 100 % således:
100%-65,12%=34,88%
I alt vil ca. 35 % af personerne i undersøgelsen ryge mindst 21 cigaretter om dagen.
 


Svar #2
30. april 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvis det ikke skal aflæses, hvad gør man så? = )jeg mener det må da kunne regnes ud?


Svar #3
01. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

Ingen????


Skriv et svar til: kvartilsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.