Matematik

Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise rente

01. maj 2011 af benjaandreasen (Slettet) - Niveau: C-niveau

 To søskende arver hver 250 000 kr.

(...)

Den anden indsætter sin arv på en konto med variabel rente.

Efter 5 år står der 287 574,50 kr. på denne konto.

b) Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise rente for denne konto.

Jeg er lost på den her. Hjælp please. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af peter lind

Brug K = K0(1+r)n , hvor K er beløbet efter n år K0 er startbeløbet og r er rentefoden


Svar #2
01. maj 2011 af benjaandreasen (Slettet)

 Tak. Jeg har klaret den nu. Svaret var 2,84% :b
Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Du bruger renteformlen N = N0*(1+r)t    til at opstille ligningen r er ukendt og den værdi du skal finde. N = 287 500       begyndelsesværdien N0=250 000 kr    og t= 5 år

Du opstiller ligningen ud fra renteformlen    287 574,50 = 250 000*(1+r)5    derefter dividere du med 250 000 på begge sider af lighedstegnet. Derefter tager du logaritmen på begge sider af lighedstegnet. Husk at eksponenten 5 kan sættes uden for logaritmetegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2015 af SimoneNatalieMusic

Hvordan regner du den ud benja andreasen?? Jeg har sat tallene ind i ligningen, men hvordan isolerer man r? Jeg kan ikke få det til samme facit som du har fået.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2015 af peter lind

Du dividerer ligningen med K0

opløft derefter begge sider  til potensen 1/n

alternativ tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2015 af SimoneNatalieMusic

Forstår dig ikke rigtigt?

Kan du ikke prøve at skrive det med tal, så jeg kan se hvordan man gør?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2015 af peter lind

Du får K/K0 = (1+r)n

Opløfter du det til potensen 1/n får du

(K/K0)1/n = 1+r

Tager du logaritmen på begge sider får du

log(K/K0) = n*log(1+r)  <=> log(1+r) = Log(K/K0)/n


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2019 af siff0 (Slettet)

usa passerer 300 mio. indbyggere. antallet af indbyggere i usa vil imorgen beyde gennem historisk grænse på 300 mio. usas indbyggere nr 200 milioner blev registreret i 1967 

bestem den gennemsnitslige årlige procentvise stigning i befolkningstallet i usa i perioden 1967-2006 ved hjælp af klippet oplysninger, hjælp jeg aner simpelthen ikke hvilken formel jeg skal bruge 


Skriv et svar til: Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.