Matematik

5,1*0,94^x = 7,8*1,09^x

01. maj 2011 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Som overskriften viser, har jeg brug for en med skarp hjerne der kan tyde denne eksponentielle ligning. 

jeg ved man skal bruge logaritmen til at løse den ihvertfald !


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af MLund92 (Slettet)

 Slå op i din matbog og find logregnereglerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2011 af mathon

                                (1.09/0.94)=   (5.1/7.8)


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. maj 2011 af SuneChr

#0:  Generelt gælder:   b·ax  =  B·A  ⇔     log b + x·log a  =  log B  +  x·log A

                                                           ⇔     x  =  ( log B  -  log b ) / ( log a  -  log A )

                                                                            Indsæt heri dine tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2011 af mathon

mere tast-handy
                                                  x = ln(5.1/7.8) / ln(1.09/0.94)


Skriv et svar til: 5,1*0,94^x = 7,8*1,09^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.