Matematik

formel til at beskrive rentens rente!!!!??? hjælp

02. maj 2011 af heeeeejjj (Slettet) - Niveau: C-niveau

første besvarede del af opgaven

3.003 Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af
stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.
a) Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.
7/100*2.45 ? 0.1715 = 7-0.1715 ? 6.8285=6.8285/100*2.45 ? 0.167298= 6.8285-0.167298 ? 6.6612
der er 6,66 gram tilbage efter 2 år

i næste opgave skal jeg så lave en formel hvor jeg skal finde ud af hvor mange gram af stoffet der er tilbage efter x antal år. havde tænkt mig at bruge rentens rente? men er meget i tvivl

b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver,
hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. maj 2011 af mathon

                m = 7·(1-0,0245)x = 7·0,9755x


Skriv et svar til: formel til at beskrive rentens rente!!!!??? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.