Matematik

Differential kvotient

02. maj 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x^2-6x+5

1. Bestem en ligning for den tangent der har rørings punkt i (2,f(2))

2. Bestem en ligning for den tangent der har hældingskofefficienten 12

3. Bestem en ligning for den tangent der er parallel med 3y+27= 9x

4. Bestem en ligning for den tangent der står vinkelret på linjen med ligningen 2y+x-4= 0

er der en der kan hjælpe mig med den her...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Benyt, at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

2. Løs ligningen f'(x0) = 12 og bestem så ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0 , f(x0))

3. Bestem hældningskoefficienten a for den givne linie. Benyt så samme fremgangsmåde som i 2.

4. Bestem først hældningskoefficienten a for den givne linie, og bestem så hældningskoefficienten for en linie, der er vinkelret på denne linie. Benyt dernæst samme fremgangsmåde som i 2.


Svar #2
02. maj 2011 af Sps9999 (Slettet)

Kan man ikke diff. Parabel ligningen . Så den blir 6x-6

og derefter f´(1) = 6*1-6 = 0 =

y -2 = 0 ( x -1 ) ⇒ x+1

Så tangentens ligning er x+1 , passer meget godt hvis man tegner den ind.

Når der står 2,f(2) ) betyder det så at man skal lave en tangent i punktet ( 2,2) el. ?

y = f´(2) * ( 2-2) + f(2) = 2

er det rigtigt ??


Svar #3
02. maj 2011 af Sps9999 (Slettet)

ups ups... nuller vidst lidt i det... Det er også den formel jeg har brugt... Men ja det giver 2.

og medfører at tagents ligning blir 6x-4 og den passer ikke helt så godt.


Skriv et svar til: Differential kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.