Matematik

HJÆLP!!!

02. maj 2011 af smisch

Hej

Spørgsmålet lyder således: bestem den benzintilførsel, der giver den bedste benzinøkonomi for bilen, og bestem bilens hastighed ved denne benzintilførsel.

Jeg har fundet ud af, at x=3 som = 16,62 giver den bedste benzinøkonomi. Jeg vil gerne vide, om det er x=3 der er facit, eller om det 16,62.

Hvis du/I har brug for mere information så sig til.

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Læs spørgsmålet. Man skal bestemme en benzintilførsel, samt bilens hastighed. Men uden at kende hele opgaven og uden at vide, hvad x står for, kan det ikke besvares mere indgående.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2011 af peter lind

Det kommer an på x og de 16,62 er for noget. Hvis x er forbruget af benzin pr. km er det x der er svaret.


Svar #3
02. maj 2011 af smisch

x er benzintilførslen  til motoren (målt i liter pr. time). Jeg vil gerne være sikker på hvilken en jeg skal bruge for at finde hastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så genlæs #1. Der spørges om en benzintilførsel.


Svar #5
02. maj 2011 af smisch

Jeg tror også at det er 3, men når jeg skal finde hastigheden, bliver den alt for lav. Den bliver 49,8km/t.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvorfor er det for lavt? Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #7
02. maj 2011 af smisch

opgaveformuleringen lyder således:
 

Sammenhængen mellem en bils hastighed og benzintilførslen til motoren kan beskrives ved funktionen

f(x) =40,7*√x-1,5   ,                      1,5<x<25

hvor f(x) er bilens hastighed (målt i km/t), og x er benzintilførslen til motoren (målt i liter pr. time)

a) Bestem bilens hastighed ved en benzintilførsel på 10 liter pr. time, og bestem den benzintilførsel, der svarer til, at bilens hastighed er 130 km/t.

Bilens benzinøkonomi (målt i km/liter) ved en benzintilførsel på x liter pr. time er givet ved funktionen

g(x)=f(x)/x 1,5<x<25

b) Skitser grafen for g, og bestem den benzintilførsel, der giver den bedste benzinøkonomi for bilen, og bestem bilens hastighed ved denne benzintilførsel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Vær forsigtig med ikke at sjuske med parenteserne, når du mener

f(x) = 40,7·√(x-1,5)

Funktionen g(x) har globalt maksimum for x = 3 , hvor bilens hastighed er f(3) = 40,7·√1,5 = 49,847 km/t . Hvorfor mener du, at det er alt for lavt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2011 af peter lind

Der står 'benzintilførsel på x liter/time"

samt ' bestem den benzintilførsel ....'


Svar #10
02. maj 2011 af smisch

En af mine venner sagde at det ikke kunne være 3, da det var for lavt. Jeg kom lidt i tvivl ;P

MEN... mange tusind tak for hjælpen alle sammen :D


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.