Matematik

Procentregning

02. maj 2011 af andreas966 (Slettet)

hej har fået denne opgave og ja kan ikke finde ud af den håber der en der vil hjælpe så jeg kan forstå det :)

ved afslutning på en teknisk skole uddeltes 4 legater til A,B,C og D.

A fik 40% af det uddelte beløb. B fik 25%. C fik 20% og D fik 600kr

a) hvor stort var det uddelte beløb?

b) hvor meget fik A,B og C?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2011 af placebo321 (Slettet)

D må udgøre de sidste 15 procent, hvorfor altså D fik 15 %

Fremgangsmåden er, at finde hvor meget 1 % af beløbet svarer til og derefter gange med de respektive procentsatser

a)

600/15%*100% = 4000 kr

b)

A = 600/15%*40% = 1600 kr

B = 600/15%*25% = 1000 kr

C = 600/15%*20% = 800 kr


Svar #2
02. maj 2011 af andreas966 (Slettet)

mange tak for en god forklaring :)


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.