Matematik

Tangent

02. maj 2011 af kiskiss (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved
F(x) = ln( 1 + 2x) - 1/3x

Jeg skal nu ører rede for, at grafen for f har en tangent, der er parallel med linjen med ligningen y = 5/3x -2 . 

Hvordan gør jeg det?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af peter lind

Find F'(x) og løs ligningen F'(x) = 5/3. Hvis der er en løsning har funktionen en tangent i punktet givet ved løsningen med samme hældning som linjen og derfor parallel med linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2011 af mathon

                              f '(x) = 2/(1+2x) - (1/3)

                              f '(xo) = (5/3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f i punktet (x , f(x)) er f'(x) . Vis, at ligningen f'(x) = a har en løsning, hvor a er hældningskoefficienten for den opgivne linie.


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.