Matematik

Mat ; hjælp

03. maj 2011 af Mohamedhassan (Slettet)

 Figuren viser en regnvandstønde. Sådanne tønder kan købes i forskellige størrelser. Rumfanget V af tønden (målt i m3) kan med god tilnærmelse beregnes ved formlen – V= 0,70*h*d^2

a) Bestem tøndens diameter d, når rumfanget V er 0,25 m^3, og højden h er 0,85 m

Vi ved at Rumfanget (V) er = 0,25 m^3 og højden er er 0,85 m nu skal vi så finde diameteren og det gør vi ved at indsætte de tal vi kender og så har vi en ligning.

HVad gør jeg derefter :*


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Sæt 0,25 til V og isoler d.

Altså 0,25 = ....??


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Her er udregningen, hvor du isolere d:

0,25 = 0,7 * 0,85 * d2

0,25 / 0,595 = 0,7 * 0,85 * d2 , som er det samme som 0,25 / 0,595 = 0,595 * d2

√0,42            =  d2

0,648 cm = d

Altså er tøndens diameter ca 65 cm og indsætter vi det i formlen får vi:

0,7 * 0,85 * ( 0,6482 ) = 0,25 m3

Det præcise mål er 0,648203723 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2011 af StinePHansen (Slettet)

 Hvor kommer 0,595 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2019 af oliviaager (Slettet)

tænker jeg os?


Skriv et svar til: Mat ; hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.