Fysik

En bold tabes..

03. maj 2011 af TheLittleMiss (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bold med massen 100 g tabes fra Rundetårn 35.0 m over jorden. Vi regner med at bolden udfører et find fald med begyndelseshadtigheden nul. Vælg et passende nulpunkt for den potentielle energi. Hvad er boldens hastighed lige inden den rammer jorden?

Nogen der kan hjælpe? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Find faldtiden, og brug dernæst tyngdeaccelerationen til at finde hastigheden. Antag, at der ikke er nogen luftmodstand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2011 af mathon

                Emek = (1/2)·m·v2 + m·g·h = (1/2)·(0,100 kg)·02 + (0,100 kg)·(9,82 m/s2)·(35,0 m) = 34.37 J =

                                                                   (1/2)·(0,100 kg)·v2 + (0,100 kg)·(9,82 m/s2)·(0 m)


Skriv et svar til: En bold tabes..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.