Matematik

ligning

03. maj 2011 af bobop (Slettet)

Hej jeg har problemer med denne opg.  Håber en kan hjælpe!

En person underskriver en leasingkontrakt på en brugt bil.
Personen skal betale et engangsbeløb på 17 500 kr.
Derefter er der en månedlig betaling på 2795 kr.
a) Indfør passende betegnelser, og opstil en model til beskrivelse af udgifterne til
leasingkontrakten.
En tilsvarende brugt bil kan købes kontant for 139 000 kr.
b) Hvor mange måneder tager det, før udgifterne til leasingkontrakten overstiger
139 000 kr.?

mit bud:

a) 139.000=2795x+17500

b)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

 43 måneder. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2011 af sigmund (Slettet)

Det er næsten korrekt. I a) er det udgifter som funktion af antal måneder, du skal skrive, dvs. hvis vi kalder udgifterne for U, så er U(x) = 2795*x + 17500, hvor x er antal måneder. I b) skal du så løse ligningen U(x) = 139.000, dvs. 2795*x + 17500 = 139.000.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.