Matematik

overfladeareal

03. maj 2011 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Skal skrive en formel med variable,til at beregne en kasse med to kvadratiske sider.

Kan jeg bruge denne:o=2*(l*h+h*b+b*l)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, hvis det er overfladearealet af en generel kasse, du skal beregne.

Men hvis kassen har to kvadratiske sider, betyder det, f.eks. at h = b , hvorved udtrykket kan reduceres lidt.


Svar #2
03. maj 2011 af pige24 (Slettet)

o=2*(l*h+h*b+b*l)

O=2l*2h+2h*2b+2b*2l

Er det sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, ikke helt. Hvis h = b, skriver man jo så b i stedet for h alle steder i udtrykket, dvs

O = 2·(l·b + b·b + b·l) = 2·(2b·l + b2) = 2b·(2l + b)


Svar #4
03. maj 2011 af pige24 (Slettet)

4bl*2b^2

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke rigtigt. Jeg skrev jo udtrykket i #3. Du skal have et + mellem de to led i stedet for et gangetegn.


Svar #6
03. maj 2011 af pige24 (Slettet)

4bl+2b^2


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er bedre.


Svar #8
03. maj 2011 af pige24 (Slettet)

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.