Fysik

Optisk gitter

03. maj 2011 af BoERN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP!

Har problemer med nogle opgaver, som jeg håber I kan hjælpe mig med - er virkelig på bar bund og har prøvet virkelig mange gange.

Jeg kender bølgelængden som er 630 nm og at gitteret har 600 ridser pr. mm, men hvordan kan jeg bestemme gitterkonstanten d?

sin(teta) = bølgelængden / d , men kender ikke en vinkel hvorved jeg kan isolere d. (Sorry, kan ikke bruge symboler virker ikke)

MANGE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

d er afstanden mellem to ridser. Du ved, at der er 600 ridser/mm .


Svar #2
03. maj 2011 af BoERN (Slettet)

Uh!

Så man skal slet ikke bruge bølgelængden. Så får vi, d = 1 / 600 mm = 0,001667 mm - TAK FOR HJÆLPEN!


Svar #3
03. maj 2011 af BoERN (Slettet)

Hej Andersen!

Hvordan kan jeg bestemme antallet af ordener. Jeg har i hvert fald formlen n er mindre end eller lig d / y  , UNDSKYLD mit brug af bogstaver, da jeg ikke kan bruge symbolerne. Sætter jeg 0,001666 mm / 0,000624 mm får kjeg 2,67147 som orden, men dette kan da ikke være rigtigt, da det skal være et positivt helt tal.


Svar #4
03. maj 2011 af BoERN (Slettet)

Ingen der kan hjælpe mig??


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2011 af mathon

                      nmax = [d/λ]                            [y] = helværdien af y


Svar #6
03. maj 2011 af BoERN (Slettet)

Så 2,67?

dvs. orden 0,1 og 2 -                                          3 ordener i alt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2011 af mathon

  Ja


Skriv et svar til: Optisk gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.