Matematik

Hjælp til matematikmongol

03. maj 2011 af anjaa (Slettet)

Er der nogen, der kan hjælpe mig med opgaven nedenunder?
Det må meget gerne gøres "trin for trin", da jeg ikke er super gode venner med matematik!
På forhånd tak :-)

For en bestemt plantesort kan sammenhængen mellem, hvor mange planter man dyrker pr. kvadratmeter, og hvor meget den enkelte plante vejer, beskrives ved funktionen
y=175000·x^(-1,5) ,
hvor x er antal dyrkede planter pr. kvadratmeter, og y er den enkelte plantes vægt, målt i gram.

a) Hvor mange procent falder den enkelte plantes vægt, hvis man øger antallet af dyrkede planter pr. kvadratmeter med 25 %?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2011 af SuneChr

En mere passende overskrift ville være .............. passende !


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt forskriften til at beregne

(y(1,25x) - y(x)) / y(x) · 100%


Svar #3
03. maj 2011 af anjaa (Slettet)

*Hov, der skulle ikke være parantes rundt om -1,5

- Jeg forstår det ikke rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den parentes gør nu ingen skade.

Benytter vi forskriften y(x) = 175000·x-1,5 , fås

(y(1,25x) - y(x)) / y(x) = ((1,25x)-1,5 - x-1,5) / x-1,5 = (1,25)-1,5 - 1

Regn nu selv færdig


Skriv et svar til: Hjælp til matematikmongol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.