Matematik

hjælp til en ligning

04. maj 2011 af nini66 (Slettet)

x2+2 =3x2-16 hvordan løser man den ? :) håber en kan fortælle HVORDAN


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af Walras

x^2+2=3x^2-16 <=> 2x^2-18=0 <=> x^2-9=0 <=> x^2=9 => x=±3

Altså: Træk først x^2 fra på begge sider af lighedstegnet. Træk da 2 fra på begge sider af lighedstegnet. Divider ligningen igennem med 2. Læg 9 til på begge sider af lighedstegnet. Tag kvadratroden og husk, at der også er en negativ løsning.


Skriv et svar til: hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.