Matematik

reduktion

04. maj 2011 af o2jolly (Slettet)

      3x-3y      
x^2-2xy+y^2

nogen der ved hvordan man regner den... :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af NejTilSvampe

 nævneren ligner noget med kvadratsætningen.. Er der ikke noget med at 

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab  ? :)  

og er der ikke noget med at man kan sætte 3 uden for en parentes i tælleren?

3x - 3y = 3(x-y)

gad vide om ikke det der (x-y) kan forkortes så....


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2011 af Gmudi (Slettet)

Ingen er ledene har samme bogstav... så derfor = 3x-3y+x^2 -2xy+y^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2011 af NejTilSvampe

 #2 - det er noget vrøvl.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2011 af Gmudi (Slettet)

 #3 Nu er jeg heller ikke sikker... men det kan da også laves om til et produkt?

Det med kvadratsætningen er korrek...  så må 3x-3y være 3(x-y) ... som du også skrev. Undskyld min fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2011 af NejTilSvampe

 okay det i gør:

Kig på tæller GLEM ALT om nævneren indtil videre:  

3x - 3y   (dette kan omskrives til):

3(x-y)      hvis ikke i er med, så prøv at gange 3 ind i parentesen og se hvad i får.

Kig nu på nævneren:

x^2 -2xy + y^2  kan omskrives til:

(x-y)^2      hvis i ikke er med, så brug kvadratsætningen på den og sammenlign med nævneren.

Dvs. udtrykket kan omskrives til

3(x-y) / (x-y)^2                  kan i se hvorfor det er smart? hvad kan man nemlig gøre ved (x-y) nu?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2011 af Gmudi (Slettet)

 NejTilSvampe du behøver ikke at skære det up i pap. Jeg forstår det udmærket :P


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.