Matematik

eksponentiel

04. maj 2011 af face007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har svært ved at lave den her opgave.

har set i mine matematik bøger men fandt ikke frem til noget.

er der nogen der kan hjælpe mig med den her:

Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses, at
f(1) = 10 og f(4) = 80 .
Bestem en forskift for f.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

At funktionen er eksponentielt voksende, betyder, at den har forskriften f(x) = b·ax . Benyt nu de givne oplysninger til at bestemme a og b . De givne oplysninger resulterer i to ligninger, der kan benyttes til bestemmelse af a og b.


Svar #2
04. maj 2011 af face007 (Slettet)

tak det var lige det jeg ledte efter :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2011 af Euroman28

det høre jo med til historien Andersen11, at den unge mand skal bruge formlen.

og

Hvor punkterne altså er på formen

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det gik jeg ud fra, at opgavestilleren selv var i stand til at finde ud af med den givne hjælp. Det er jo ikke nødvendigt at løse opgaven i detaljer, hvis et skub i den rigtige retning kan gøre det, og det fremgik jo af svaret i #2, at det var tilfældet.


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.