Matematik

definitionsmængde

05. maj 2011 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

 jeg har disse to funktioner, og jeg kan ikke rigtig hitte ud af det med definitionsmængder:

f(x) = 75000·e-3·t·(e3·t- 3·t -1)

og

f(x) = -99,6 · e-0,113·t + 100

Kan det passe at definitionsmængden for de to funktioner er hele R, og hvordan forklarer jeg dette?

Et andet spørgsmål er om, man ved logistisk vækst hvor c > 0 blot kan sige at definitionsmængden bliver hele R?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af Chchr (Slettet)

Definitionsmængden er de tal du kan tillade dig at sætte in på x's plads. (eks. kan man ikke bruge negative tal hvis x er en længde) 

Hvis du så skal definere x kan det skrives x ∈ R l {R>0} (mener der er sådan det skrives) hvor " l " indikerer "når" og " / " indikerer "undtaget" - i hvert fald som jeg har lært det :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2011 af SuneChr

Giver  h (x) mening, for velvalgt x , i forbindelse med vækstmodellen, vil

         g o h (x) , hvor  g (x)  = ex ,  altid være en delmængde af  ] 0 ; ∝ [

            g o h (x)  =  g ( h(x) )


Skriv et svar til: definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.