Matematik
Kubikmeter om til meter
Findes der ikke en formel hvor man regner tilbage fra kubikmeter til meter.
På forhånd tak.
Mvh.Mette
Svar #1
07. maj 2011 af mathon
det er to forskellige ting
m3 er en rumfangsenhed
m er en længdeenhed
men f.eks.
Vkugle = (4π/3)·r3
r = 3√(3Vkugle/(4π))
det direkte svar på overskriften:
man kan ikke omregne kubikmeter til meter
Svar #2
07. maj 2011 af buller56 (Slettet)
ja det ved jeg,men jeg har fået en pakke træ med fordkellige længder,og der står så at det f.eks 0,885 kubikmeter ???kan man ikke på en eller anden måde regne tilbage og få det i meter..??
Svar #3
07. maj 2011 af Nilletøz (Slettet)
Den slags afhænger også af bredden og højden på pladerne og ikke kun længderne. Kender du bredden og højden, jo, så kan du nok godt finde ud af, hvor lange de er.
Svar #5
07. maj 2011 af Nilletøz (Slettet)
måler? Men umiddelbart er det vist også bare nemmest at måle længden af hvert bræt og så lægge længderne sammen, så du har den fulde længde. Det er vist nemmest.
Svar #6
07. maj 2011 af SuneChr
Vores opgave er, at konstruere en terning, hvori vi placerer al træet, som vi forestiller os sammenpresset så meget som muligt, således at det fylder terningen helt ud med så lidt luft imellem brædderne som muligt.
Denne opgave er let, idet vi for terningens længde, a, får: a3 = 0,885 m3 ⇒ a = 3√ 0,885 m = 0,96 m
Svar #7
07. maj 2011 af SuneChr
# 6 fortsat: Det er jo klart, at træet kan presses mere eller mindre. Kun idealiserede brædder, som er lige og kasseformede, lader sig udfylde (næsten) 100% i terningen. Hvem har ikke prøvet, at lægge alle legebyggeklodser tilbage i deres kasse? At sælge brænde er, som at sælge elastik i metermål.
Skriv et svar til: Kubikmeter om til meter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
